Kausipaikkalaiset no 1/18

SF-Caravan Länsi-Päijänne ry. MYLLY-MÄKELÄ

Tervehdys LäPän jäsenet ja Mylliksen kausipaikkalaiset. Tässä on tämän vuoden ensimmäinen tiedote, joka koskee etupäässä Mylly-Mäkelässä vakituisemmin majailevia jäseniämme.

Rekisteröidy sivun seuraajaksi. Blogisivun oikeassa alareunassa ruutu: seuraa. Näin saat sähköpostiisi viestin aina kun sivuille on tullut uusia tiedotteita tai kuvia Mylly-Mäkelän tapahtumista! Blogisivulla on myös runsaasti tietoa lähiseudun nähtävyyksistä. Tämä seikka kannattaa isännän mainita turistillekin.

Yöpymistilasto 2017

20170101_mylli-ik-114

Viime vuonna kävi matkailijoita edellisvuotta vähemmän lähes kaikilla Suomen caravan-alueilla. Suurin syy tähän oli varmaankin kehno sää. Mylly-Mäkelään kertyi kaiken kaikkiaan 1309 matkailuajoneuvovuorokautta. Henkilövuorokausia tuli yhteensä 3687. Näistä oli vieraita 579 henkilövuorokautta, turistien vaunuja ja autoja 256 yöpymisvuorokautta. Vieraiden vaunuja oli siis noin viidesosa koko määrästä. Tuo luku saisi olla suurempikin…

Vilkkain turistikuukausi oli tietysti heinäkuu, 98 vaunu- ja 222 henkilövuorokautta. Tammi-, helmi- sekä joulukuussa ei vieraita käynyt.

Kausipaikkalaisilla vilkkain kuukausi oli kesäkuu, 389 henkilövuorokautta. Hieman hiljaisempi heinäkuu (334) selittyy kausipaikkalaistemme kesälomareissuilla. Vaunussahan on pyörät!

Yöpymisilmoitukset

Turisteille on tehty uusi yöpymistaulukko, jota tullaan käyttämään keltaisen lapun sijaan. Tiedot taulukkoon kirjaa isäntä. Kaavakkeen tarkoituksena on helpottaa tilastointia liittoon mutta siitä hyötyy myös isännät, varsinkin kun isäntävuoro vaihtuu kesken vierailun: Taulukosta näkee milloin vieras on tullut ja kuinka monta yötä on viipynyt.

Vierailijoiden tulee täyttää edelleen matkustajailmoituskaavake kuten ennenkin

Muistattehan että kausipaikkalaistenkin täytyy tehdä matkustajailmoitus kerran vuodessa

SF-Caravanin Matkustajailmoitus löytyy myös netistä: www.karavaanarit.fi

Hinnat 2018

Kertauksena vielä uudet aluemaksut vuodelle 2018. SF-Caravanin jäsenet 18 e/vrk, ei jäsenet 23 e/vrk. Vuorokausimaksu sisältää valosähkön.

Vuosipaikan hinta on 380 e/vuosi (vain Länsi-Päijänne ry:n jäsenille) . Sen voi maksaa halutessaan kahdessa erässä. Koko hinnasto toimistossa.

Sähkön hinta mittarilla on edelleen 0,30 e/kWh. Mittarinluku suoritetaan toukokuussa. Jokaiselta edellytetään omaa kirjanpitoa sähköstä. Tämä on tärkeää etenkin matkailevilla vaunuilla. Vihkoon merkataan lukema lähtiessä ja palatessa. Eihän kukaan halua maksaa reissussa kulutettua sähköä uudestaan kausipaikalla. Kirjanpito perustuu tietysti luottamukseen. Kaikkea ei aleta kontrolloimaan.

 

”Isäntäkertausharjoitukset”

Toukokuussa kevättalkoiden yhteydessä järjestetään halukkaille pieni kertaus isäntävuorolaisten tehtävistä.

HÄMY-RALLI

Hämyt on Etelä-Hämeen yhteistoiminta-alue jonka yhdeksän yhdistystä järjestää vuosittain HÄMY-RALLIN. Vuoden alusta alkaneessa Hämy-rallissa seitsemällä Hämy-alueella käynyt osallistuu 1000 euron arvontaan. Mylly-Mäkelän toimistossa on leimasin, jolla kuittaamme käynnin Hämy-passiin. Tästäkin vielä lisäinfoa isäntäkertauksissa.

Kevättalkoot ja kevätkokous pari viikkoa aiemmin

SF-Caravanin liittokokouksesta johtuen Mylly-Mäkelän kevättalkoot järjestetään toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Varsinainen talkoopäivä on lauantaina 5.5..

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous on talkoopäivän jälkeen Pirtillä sunnuntaina 6.5. klo 12.00 alkaen. Kokouskutsu esityslistoineen tulee myöhemmin keväällä.

Palautelaatikko

Puuliiterin seinälle on tulossa palautelaatikko kevättalven aikana.

Siisteys

SF-Caravan ry ja Caravan-lehti tekevät aika ajoin kyselyjä sitä, mitä matkailijat arvostavat leirintä- ja caravan-alueilla. Yleisimmäksi vastaukseksi nousee aina alueen siisteys. Valituksia Mylly-Mäkelästä ei ole tullut. Muistetaan itse kukin huolehtia alueen, yleisten tilojen ja varsinkin saunan siisteydestä!

 

Hyvää kevään odotusta t. hallitus

20170419_Myl_Paas-119

Mainokset